Wednesday, December 4, 2013

Aporti koolitamise esimesed sammud

Siia Sportkoera blogisse on läbi aegade saanud kirjutada aporti teemal päris mitmeid lugusid. Teenistuskoerte aladel on aporti toomisel meeletult suur kaal. Seetõttu on väga oluline, et see oleks koolitatud õigesti ja näeks kena välja.
Siit blogist on kusjuures ka kõige rohkem otsitud teemasid  seoses aportiga. Eks see võib olla seotud ka asjaoluga, et aport on ju lisaks IPO le vajalik ka KK s ning ka SK -s. Senistes artiklites olen üsna põhjalikult lahti kirjutanud aporti koolitamise. Tänases loos aga võtaks luubi alla alguse.

Algus on meeletult oluline, sest algus annab kogu harjutusele värvingu ning määrab meeletult palju edaspidisel.  Koolitades oma koerale just praegu seda algust, otsustasingi kirjutada sellest loo ja panna ka video juurde. Ma ei hakka seda lugu siia kopeerima, vaid panen siia lingi. Antud lugu on kirjutatud oma koera treeningpäeviku juurde, kus käsitlen tema treeninguid alates päris algusest ning üritan tuua lugejateni kõikide etappide koolituslikud nüansid. Lugege aporti lugu edasi siit: http://www.royal-canin.ee/royal-canin-eestis/treening-ja-kasvatus/sportkoera-blogi/kutsikas/esimesed-sammud-aportiga
Sealt saate lugeda ka teisi tema treeningutega haakuvaid lugusid.


No comments:

Post a Comment